Menu

 • DSC_0499
  Tuplajuusto
 • Hand drawn illustration of hamburger.
  Halloumi Dream
 • smoothie
  Mustima-smoothie
 • webi-kippari-1024x680
  Piraatti®
 • DSC_0484
  Vuohenjuusto
 • DSC_0468
  Päivän pelastus

Uutiset

Vegemesta Blockfestissä

Vegemesta päättää festarikautensa Blockfestiin jonne matkaavat myös mm. Cheek ja Snoop Dogg. Vegemestan klassikohampurilaiset löytyvät päälavan läheisyydestä. Luonnollisesti Tampereen toimipiste palvelee normaalisti myös festivaalien aikana..    

Vegemesta löysi tilan Tampereelta

Olemme hankkineet tilan strategiselta sijainnilta Tampereelta. Olemme löytäneet myös hyvän yrittäjäehdokkaan, joka etsii vastuunjakajaa aloittavaan yritykseen. Mikäli haluat tulla mukaan innostavaan joukkoon ja tekemään tienestiä kaupungin parhailla purilaisilla, ota yhteyttä info ät vegemesta piste fi tai 0968988888 (valinta 5)

Etsitään yrittäjää Turusta

Meillä on tähtäimessä Turussa tila, mutta vetäjä puuttuu ! Löydä meille turkulainen tai Turun talousalueella asuva aidosti yrittäjähenkinen persoona, joka kykenee toimimaan vastuullisesti, mutta rennosti. Oletko sinä tällainen henkilö, mutta et asu Turussa? Ei huolta, laajenumme seuraavien vuosien aikana myös muihin kaupunkeihin, joten ota yhteyttä 09 68 98 88 888 ja saatat päästä mukaan tavallista […]

Toimipisteet

Tampere

Puutarhakatu 12,
Aukioloajat:
ma-ti 12-18,
ke-la 11-20,
su 14-18
Huom! - olemme usein auki pidempään. Take away-tilaukset myös Tampereella numerosta 0968988888

Turku

etsimme yrittäjää Turkuun...

Helsinki

tiedotamme uudesta pisteestä vuoden 2014 aikana

Jyväskylä

Väinönkatu 28 ,
ma kiinni, ti-to 11-20,
pe 11-04:30. la 12-04:30, su 12-18
0968988888 (myös JKL)

Yhteystiedot

Ota rohkeasti yhteyttä

Helsinki

VM Marketing
PL 13
Helsinki, 00561
Laskutustiedot:
FI25699954
Itella Logistics
BELRFI0018838H
003725699954

Laskutusosoite:
VM Marketing Oy
PL 38281
00063 LASKUNET

invoices@vegemesta.com
P: +358968988888
info ät vegemesta piste fi

Historia

Aika ennen Vegemestaa

 

Eräänä lauantaina heinäkuussa 2005 Robert Ramstedtin ystävä oli järjestänyt tapahtuman Inkoon seurojentalolla. Järjestäjä oli huolehtinut äänentoiston, artistin ja dekoraatiot, mutta eras tärkeä elementti puuttui – ruoka. Robert “Frogi” Ramstedt kysyi, että eikö siellä keskellä metsää ole tarjolla mitään purtavaa. Järjestäjä totesi, että “mä voin seivata sulle jotain bäkkärisafkoja”. Vastaus ei tyydyttänyt Frogia vaan kysyi, että entäs ne sadat muut, eikö heille ollut tarjolla mitään purtavaa.? “No tuo sä jotain”, puuhamies Tim vastasi.

Frogi pakkasi siltä istumalta vanhaan Toyotaansa pihagrillin ja ajoi paikalliseen markettiin, jossa tyhjensi pakastealtaan soijanakeista sekä osti muut vegehodariainekset ja ajoi tapahtumapaikalle.

Kuten Frogi oli arvellut, nälkäisiä riitti ja jonoa alkoi muodostumaan heti kun grilli oli kuumana. Järjestäjä ei tarjonnut valaistusta, joten asiakkaat istuivat teltassa kynttilän valossa ihastellen spontaania ideaa.

Tästä syntyi ajatus kokeilla konseptia astetta isommassa tapahtumassa, Faces-festivaaleilla. Frogi otti yhteyttä maahantuojaan, jolla sattui olemaan erä soijapihvejä, joissa oli myyntiaikaa jäljellä vain muutama päivä, minkä vuoksi raaka-aineet saatiin tukkuhintojakin edullisemmin.

Faces-festivaaleilla toistui sama kuin kuukautta aikaseemin; jonoa riitti festivaalin ensimetreistä festivaalin viimeiseen iltaan. Frogi päätti pitää kojua kunnes pihvit oli myyty loppuun mikä tarkoitti käytännössä sitä, että hampurilaisia paistettiin pitkälti sen jälkeen kun muut ruoanmyyjät olivat jo poistuneet alueelta.

Frogi ymmärsi, että tässä olisi markkinarako, mutta ei kuitenkaan vielä harkinnut varsinaisen kaupallisen toiminnan aloittamista.

Puolitoista vuotta myöhemmin Frogi söi elämänsä parhaimman kasvishampurilaisen Pain kylässä Thaimaassa ja alkoi pohtia, miksei vastaavaa konseptia ollut tullut vastaan Suomessa.

Kotimaahan palattuaan hän päätyi kouluttamaan Suomenlinnan hostellin työntekijöitä varausjärjestelmän käyttöön ja havaitsi tyhjillään olevan kahvilatilan lauttarannan välittömässä läheisyydessä

 

Suomenlinnan koekahvila

Kun IT- ja mobiilipalveluilla itsensä elättänyt Robert Ramstedt avasi “vahingossa” kesäkahvilaksi tarkoitetun sivubusineksen Suomenlinnaan, ei kukaan voinut arvata, minkälainen ilmiö kaupungin take away-tulokkaasta tulisi alle vuodessa.

Idylli saari houkutteli IT-konsultin tuomaan saarelle jotain, mikä puuttui koko kaupungista (tai oikeastaan koko Suomesta) – herkullisen kasvishampurilaisen. Ideana oli tarjoa turisteille ja saaren asukkaille vaihtoehto, josta Frogi itse oli haaveillut vuosia.

Eikä Frogi ollut haaveidensa kera yksin; nopeasti kasvanut vegetaristi-skene oli jo vuosikaudet harmitellut pikaruokavaihtoehtojen niukkuutta: pizzaa, falafelia ja mauttomia juurespihvejä.

Nyt tarjolle tuli hämmentävän lihaisan tuntuinen soijapihvi ruis- tai kauraleivän välissä.  Perusmausteet kuten ketsuppi, sinappi sekä paahdettu sipulin varmistivat yhtymäkohdat perinteiseen hampurilaiseen.

Vaikka otti täyden valikoiman mausteita eli edellisen lisäksi tuoreet valkosipulit, talon oman majoneesin, herkkukurkun sekä ainutlaatuisen paprikamunakoisokastikkeen, ei lisähintaa pyydetty.

Pian sana kaupungin parhaista purialisista kiiri jo amerikkalaisten turistienkin suuhun, eikä lihattomuus kiusannut asiakkaita lainkaan.

Helsinkiläiset alkoivat kysellä kiihtyvällä tahdilla, koska samanlainen paikka saataisiin mantereelle. Frogi lupasi järjestää asian kuluvana syksynä.

Sattuman kautta juuri vapautuva pizzeria löytyy yhdestä Helsingin baaririkkaimalta kadulta – Vaasankadulta.

Ilman minkäänlaista markkinointia sana kaupungin uutuus-puriliaisista kiiri pitkin kaupunkia viiteryhmästä toiseen; Stadin omasta killerburgerista olivat kuulleet niin trendisetterit, pankkineidit, vegaaniaktivistit kuin raskaan työn suorittajatkin.

 

Piraatti®-purilaisen voittokulku trendiruoaksi

Jo ennen kaupungin lippulaivaksi muodostunutta Kippari Burgeria, City-lehden lukijoista koostuva raati myöntää Vegemestalle Kaupungin parhaan tittelin.

Kun media alkoi toistamaan tarinaa Vegemestan soijapurilaisesta ja ovi käy entistä tiuhemmin, voidaan havannoida Vegemestan tyyppi-asiakkaan hajonneen laajoille segmenteille. Muodostuu jako tyypillisiin asiakasryhmiin:

 1. lähiseudun asukkaat sosioekonomiseen asemaan katsomatta
 2. baarista palaavat juhlijat
 3. elämäntapa vegetaristit
 4. uutuuden perässä juoksijat
 5. yritysasiakkaat

Alkoi muodostua vakiokysymyksiä:

“Mikä on teidän paras purilainen?”“Saako teiltä siis ollenkaan lihaa?”“Miten toi tekstiviestipalvelu toimii?”“Mitä eroa on soijalla ja tofulla?”

Syksyn vieriessä eteenpäin nousee tietyllä tapaa itsestäänselvä huomio:

“Saako teiltä juustopurilaisen?”

Kysymys on alkanut toistua useita kertoja viikkojen aikana ja kun eräänä lokakuisena tiistai-iltapäivänä 2007 noin 27v nainen esittää jälleen saman kysymyksen, Frogin mieleen tulee Kippari-juustopaketti, jonka hän oli ostanut iltapalaksi itselleen…

“Onnistuu.. kelpaako Kippari-juusto”, Frogi kysyy.“Kyllä, ehdottomasti”, nainen vastaa.Tämän kuulee naisen kaveri ja kysyy: “Voinko mäkin saada sellaisen?”

Kun sisään saapuu kanta-asiakas ja näkee Kippari-juustolla höystetyt Päivän pelastukset naisten kädessä, esittää hän siltä seisomalta terävän kysymyksen: “Mistä alkaen Vegemestasta on saanut JUUSTOHAMPURILAISIA !?!”

“Tästä päivästä alkaen”, Frogi tokaisee.
Kippari-purilainen löytää tavallisesta kasvisravintolasta poikkeavan syöjäkaartin; raavaat miehet, viereisen liikkeen hip hop-nuoriso, taksikuskit, vartijat jne.

Tämän lisäksi ko. hampurilainen vakiintuu Vaasankadulla oluen jälkeiseksi välipalaksi, lasten lauantaiherkutteluksi sekä myös läheisten pankkihenkilöiden pikalounaaksi.

 

Jonot ulos asti – tekstiviestivippi vauhdittaa kasvua

Robert Ramstedtetin mobiilitaustasta johtuen oli alusta asti päivän selvää, että hänen jo 2000 esittämänsä idea, tulisi hänen omaan ravintolaansa. Mobiilipalvelu on edennyt jo kolmanteen version ja paikka onkin tunnettu siitä, että siellä voi käteisten ja korttien lisäksi maksaa matkapuhelimella.

Vegemesta on myös ensimmäinen take away-ravintola, jossa asiakas voidaan tunnistaa RF-ID-avaimenperällä. Myöhemmin Vegemesta tulee tunnetuksi Bitcoin-myönteisyydestään.

 

Vaasankadun ihmeestä franchising-ketjuksi

Kun Frogi oli pyörittänyt kolmatta vuotta Vaasankadun pientä paikkaa, oli katseet suunnattava isompien liiketilojen suutaan. Nyt rakenteilla kaikkien aikojen isoin Vegemesta…

Radio

Ruokaa odotellessa voit kuunnella radiotamme..

 • Vegemesta-radio toistaiseksi tauolla.

Yrittäjäksi


Mikäli olet kiinnostunut tulemaan yrittäjäksi Vegemesta-ravintolaan, lähetä hakemuksesi osoitteeseen info@vegemesta.com